Program pro bono pentru directori de școli și grădinițe

Această pagină este locul unde puteți accesa suport și training din partea echipei Ascendis – traineri, consultanți, antreprenori și coachi cu experiență atât în mediul de afaceri cât și în managementul echipei, psihologie, inovație, microlearning și alte instrumente actuale, internaționale de învățare și dezvoltare.

Suportul nostru probono constă în:

o   Suport individual și de echipă prin ședințe de coaching, în care prin ghidaj calificat puteți identifica soluții și resurse pentru provocările actuale, dar și un plan de acțiune personal sau de echipă.

o   Training și instrumente de lucru pentru gestionarea schimbării și coordonarea echipelor la distanță. Principiile de managementul echipei sunt aceleași pentru orice domeniu. Poate fi un mare beneficiu să vezi cum a tratat mediul de business aceleași probleme pe care le are directorul unei școli.

o   Proiecte aplicate la nivel de școală/grădiniță –workshopuri pentru o echipă nucleu de acțiune (ideație, aliniere, plan de acțiune, tehnici de comunicare, etc)

Cum pot participa?

Sesiunile de formare și ședințele de coaching sunt accesibile oricărui director de școală sau grădiniță pe baza înscrierii în formularul de mai jos în limita locurilor disponibile.

Programul este unul organic, iar sesiunile pregătite în viitor vor continua să fie construite pe baza cerințelor și feedbackului dumneavoastră. Ele vor fi anunțate pe această pagină în mod continuu.

Scrieți-ne la  office@asociatia-ascendis.ro pentru mai multe detalii.

Program personalizat de suport

Sesiuni de coaching individual

O ședință de coaching are la bază o provocare sau un obiectiv pe care vă propuneți să îl discutați, ghidați de întrebările unui coach acreditat. Scopul este să obțineți claritate și să găsiți propriile soluții.

Sesiuni de coaching de echipă

Plecând de la o problemă concretă a echipei, ne așezăm cu toții la o singură masă de discuții, ghidați de un coach. Scopul este să obțineți claritate, aliniere și să găsiți propriile soluții, acceptate de echipă. Gândirea laterală, responsabilitatea și conștientizarea impactului sunt câteva stații importante din acest traseu.sesiunea de lucru.

Program de Învățare

Clasa virtuală - ”Conducerea echipelor care lucrează de acasă”

14 mai 2020 | 15:00-16:30  | ZOOM

Trainer: Cătălin Lupu

Clasă virtuală, în format de maximum 10 participanți, ce vă oferă claritate în a organiza propria muncă și a echipei în lucrul de acasă precum și bune practici din alte școli participante.

Teme principale:

• Reguli și canale noi de comunicare – obiectiv versus comunitate
  • Organizarea muncii de acasă - particularități și nevoi diferite
  • Coeziunea echipei – comportamente de urmărit ( încurajat /descurajat) și regulile/limitele echipei;
  • Vizualizarea fluxului de lucru

Webinarul ”Managementul schimbării”

20 mai 2020 |15:00-16:30 | ZOOM

Trainer: Dana Bursuc

Teme principale:

• Identificarea forțelor schimbării;
  • Furnizarea unor modele, instrumente de lucru pentru navigarea eficacei în procesele de schimbare;
  • Dezvoltarea de abilităti privind proiectarea si conducerea schimbării în organizație

Clasa virtuală ”V.U.C.A. în context educațional”

3 iunie|16:00-17:30 | ZOOM

Trainer: Dan Ioniță

Workshop in format restrâns dedicat directorilor și șefilor de catedră interesați să-și dezvolte abilitățile de înțelegere a mediului și de navigare în viitorul educației. Abilitățile antrenate sunt: creionare a viziunii, curaj și adaptabilitate pentru sine și pentru organizația lor.

Subiecte principale:

1.Ce este V.U.C.A. și cum se traduce în mediul educațional
(Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity)
2. "Antidot" V.U.C.A. (există ca răspuns V.U.C.A. constructivă)
3. Workshop - provocări și soluții specifice în școală

Noi sesiuni

Periodic vom publica aici noi sesiuni pe care le pregătim în baza cerințelor și feedback-ului primit de la profesori. Vă așteptăm să reveniți pentru a vă înscrie și la ele. Puteți opta pentru oricâte sesiuni și subiecte, singura constrângere fiind numărul de locuri disponibile rămase.

Înscrieți-vă și distribuiți colegilor cărora credeți că le-ar fi de folos aceste cursuri gratuite.