Siguranța psihologică
Totul pornește de la inteligența emoțională

Siguranța psihologică este o condiție esențială a procesului de învățare în sistemul de învățământ, însă una care se construiește greu și se poate distruge cu ușurință.

Un mediu în care elevii și studenții se simt valoroși și înțeleși este un mediu în care aceștia vor avea curajul de a se manifesta autentic și de a contribui la procesul de învățare fără teama de a fi marginalizați.

Cercetările arată că așteptările profesorilor influențează performanțele, punerea în valoare a abilităților elevilor/studenților creând o atmosferă propice succesului. Acest lucru a fost numit de Rosenthal și Jacobson Efectul Pygmalion. Așadar, o abordare încurajatoare duce la o mai bună adaptare la situații nefavorabile, numită și reziliență.

Cum poți contribui?

Împreună cu noi, ASOCIAȚIA ASCENDIS, poți susține dezvoltarea procesului de învățare! Tu ne ajuți pe noi. Noi îi ajutăm pe profesori. Profesorii îi ajută pe elevi să-și descopere și să-și valorifice potențialul. Și-așa contribuim cu toții la crearea unui viitor mai bun.

Cum îi facem pe profesori mai constienți?

Folosim BlueEQ

Cea mai aplicabilă, cuprinzătoare și puternică metodă de evaluare 360 ​​a inteligenței emoționale din lume. Cel mai rapid și precis mod de a spori inteligența emoțională.

Organizăm workshop-uri pentru profesori

Workshop-urile pentru profesori vor fi concentrate pe subiecte cheie precum pașii de parcurs în atingerea siguranței psihologice, matricea focus/energie, multitasking versus task switching, condițiile optime pentru învățare de la distanță, mecanismele de funcționare a minții umane, reacție versus răspuns și autocontrol, Efectul Pygmalion, asumarea responsabilității și reziliență.

Cum știi cum și pe
cine ai ajutat ?

Oferim materiale care dovedesc implicarea ta în ghidarea profesorilor:

O listă cu potențialii participanți: profesori și/sau școli

Rapoarte ale activității noastre

Infografice

Testimoniale ale profesorilor și/sau elevilor implicați

Materiale suport pentru departamentul de HR/CSR

Contactează-ne