Susține tinerii - 200 €

Alege să susții un/o elev(ă) să-și conștientizeze punctele forte și să-și aleagă domeniul potrivit, pentru o carieră care să-l împlinească și în care să aibă succes. Poți sponsoriza sau dona pentru ca un/o elev(ă) fără posibilități să beneficieze de evaluare și consiliere vocațională individuală.

Pachetul cuprinde trei rapoarte (rezultate din evaluarea cu instrumentul validat internațional Harisson Assesment ) și două ședințe de consiliere individuală cu un consultant acreditat.

Rezultatele programului de consiliere vocațională:
1. Punctele tale forte (cum îl ajută profesional, cum le dezvoltă, cum le prezintă la un interviu)
2. Dezvoltarea carierei
3. Optiuni de cariera (potrivire cu 650 de joburi internaționale)

Cele două ședințe individuale de consiliere vor aduce claritate și se vor finaliza cu un plan personal de carieră documentat și asumat.

Poți susține personal un elev printr-o donație în contul Asociației Ascendis, IBAN: RO59 RZBR 0000 0600 1975 5612, deschis la Raifeissen Bank., cu mențiunea ”susțin un elev”.

Poți susține un elev prin sponsorizare. În baza datelor completate în formular vei primi în cel mai scurt timp contractul semnat de sponsorizare pentru compania ta. Îl așteptăm semnat și scanat. Pentru plată contul Asociației Ascendis este RO59 RZBR 0000 0600 1975 5612, deschis la Raifeissen Bank. Adaugați mențiunea ”susțin X elevi” (in functie de numarul de pachete de consiliere vocatională pe care doriți sa îl acoperiți).

• Peste 35% din studenți renunță la studii încă din primul an. (unele universități au o rată de abandon de peste 70%) [1]
  • Cauzele principale sunt alegerea greșită a domeniului de studiu și lipsurile financiare.[1]
  • Mai mult de 1 din 3 tineri (15 - 34 ani) care au absolvit liceul nu lucrează în domeniul în care a studiat. Rata de nepotrivire a competențelor e în creștere.[2]
  • Procentul NEETs (Not in Education, Employment or Trening) în România e al doilea cel mai mare din Europa – 23.6% (vs 16.7% media europeana). [2]
  • În universități există, în medie, 1 angajat cu ocupație în domeniul consilierii vocaționale la 3448,88 de studenți, deși, teoretic, ar trebui să existe cel puțin un angajat la fiecare 2000 de studenți (mulți dintre tinerii consiliați sunt elevi, scopul fiind recrutarea de noi studenți) [4]
    [1]Raport ANOSR, 2017,
    [2]Raport Eurostat, 2019
    [4] Raport ANOSR, 2017, Raport Statutul Studentului 2015-2016

Formular Cere contract

În baza datelor completate în formular vei primi în cel mai scurt timp contractul semnat. Îl așteptăm semnat și scanat. Între timp, datele pentru transferul bancar sunt: Asociația Ascendis, IBAN: RO59 RZBR 0000 0600 1975 5612.